Onks mitään muut?

04.10.2019

Miltä näyttää lukemaan tottumattoman nuoren aikuisen maailma? Millaisena kirjat ja kirjasto näyttäytyvät sille, joka ei lue? Lukemattomat on sanoittanut ja tehnyt näkyväksi tätä uuden Onks mitään muut –musiikkivideon kautta. Video julkaistiin tänään 4.10. Turun kirjamessuilla Celia-palkinnon julkaisemisen yhteydessä.

“Haastattelin viime keväänä nuoria ja ideoin heidän kanssaan mahdollisia tulevia työpajakonsepteja kirjaston hyödynnettäväksi. Pari viikkoa sitten sain idean räpin tekemiseen hanketyökavereilta. Räpin tekeminen lukemattoman nuoren näkökulmasta tuntui erittäin houkuttelevalta. Olin kevään viettänyt nuorten parissa ja nyt pääsin hyödyntämään osaamistani laajasti sekä samalla tekemään roolivaihdoksen nuoren asemaan.”, kertoo Simo Nieminen.

Kappale on syntynyt  kirjoja tyrkyttävän hahmon ja  provosoivan nuoren vastakkainasettelusta. Nuoren puhe on suunnattu kirjastohenkilökunnalle, ja videon tarkoituksena on herättää keskustelua kirjastojen toiminnan kehittämisestä nuorille mieluisaksi.

Sanoituksesta ja räpeistä vastaa hankkeen suunnittelija Simo Nieminen alias Gynä ja tuotannon takaa löytyy Riku Nieminen Gynä ja Rike kokoonpanosta. Videotuotannosta vastaa Penavision.

Tsekkaa musiikkivideo tästä: