Lukuohjaajakoulutuksesta ymmärrystä ja eväitä motivointiin

07.10.2019

Osana Lukemattomat mahdollisuudet -hanketta järjestettävä lukuohjaajakoulutus startattiin perjantaina Turussa. Mukaan koulutukseen oli saapunut parikymmentä innokasta kirjastolaista ja muutama kirjastoalan opiskelija. Tutustumiskierroksen aikana koulutukseen osallistuvilta tuntui löytyvän ainakin yksi yhteinen syy koulutukseen ilmoittautumiselle ja pintaan nousi myös yhteinen huoli: nuoret aikuiset eivät enää lue, eihän unohdeta heitä?

Lukuohjaajakoulutus antaa kirjastolaisille eväitä kohdata lukemisen kanssa kamppaileva alle 35-vuotias aikuinen. Koulutuksen aikana käydään läpi ohjausmenetelmiä ja etsitään keinoja motivoida lukemaan tottumattomia aikuisia. Miten juuri heidät saataisiin innostettua lukemisen maailmaan? Koulutus valmentaa osallistujia kohti omaa lukuohjaustilannetta, joka toteutetaan osana opintoja. Teoriaa ja käytäntöä, verkko-opiskelua ja lähitapaamisia, monipuolisen koulutuksen avulla kirjastolaiset tutustutetaan lukemattomien maailmaan. Tavoitteena on että koulutuksesta osallistujat saavat oppia ja niksejä, joita hyödyntää omassa työssään lukemisen edistämiseksi.

Koulutus jatkuu Turussa tammikuuhun saakka, sisältäen pari lähitapaamista ja etäopiskelua. Tammikuussa starttaa uusi koulutus Seinäjoella ja mukaan 10 opintopisteen laajuisiin opintoihin valitaan 20 uutta opiskelijaa. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki kirjastolaiset, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan uusia tapoja motivoida lukemaan tottumattomia nuoria aikuisia.

Lue lisää lukuohjaajakoulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan Seinäjoen toteutukseen tästä:

https://lukemattomat.turkuamk.fi/kirjastoille/lukuohjaajakoulutus/

Kirjoittaja: Minttu Herala, Seinäjoen kaupunginkirjasto